Клименко: на Херсонщині зафіксовано вже 400 воєнних злочинів росіян / фото УНІАН, Олександр Синиця

Голова Національної поліції України Ігор Клименко не виключає, що стабілізаційні заходи на деокупованій території Херсонської області можуть тривати щонайменше кілька тижнів.

Відповідаючи в ефірі телемарафону на запитання, скільки потрібно часу на "зачистку" Херсона, він сказав, що терміни проведення стабілізаційних заходів залежатимуть "від кількості громадян, які залишалися на деокупованих територіях, і масиву тієї інформації, яку ми будемо отримувати з різних джерел".

Клименко також розповів, що відсьогодні 500 поліцейських розпочали роботу на деокупованій території Херсонщини. За два-три дні цей контингент планується збільшити до двох тисяч. "На сьогоднішній день поліцейську присутність ми поновили у 57 населених пунктах, в яких проживає близько 11 тисяч наших громадян", - додав він.

Відео дня

Очільник поліції також зазначив, що на території Херсонщини поліцією зафіксовано вже 400 воєнних злочинів російських окупантів.

Він також розповів, що наразі вибухотехніками було оглянуто вже 210 га деокупованої території області і вилучено 1 тис. 800 вибухонебезпечних предметів. Загалом же на розмінування, наголосив Клименко, потрібно буде не один місяць, а подекуди – і роки.

Звільнення Херсона - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 9 листопада міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав вивести російські війська із західного берега річки Дніпро на Херсонщині. За словами командувача окупаційними військами в Україні Сергія Суровікіна, основною причиною втечі своєї армії є проблеми з постачанням.

10 листопада головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що українські війська продовжують наступ у Херсонській області згідно з планом: з 1 жовтня звільнено територію площею майже 1,4 тис. кв. км.

За даними Генштабу ЗСУ, 10 листопада українські захисники звільнили ще 12 населених пунктів на Херсонському напрямку.

Сьогодні, 11 листопада, у Херсон зайшли підрозділи ЗСУ. Цей обласний центр був окупований в перші дні повномасштабної війни. Тим часом у соціальних мережах активно поширювалися фото й відео, на яких можна побачити жителів Херсона із прапорами України та українських військових на вулицях міста.

Вас також можуть зацікавити новини: