Міст є головним каналом комунікації / фото REUTERS

Росія побудувала Керченський міст незаконно і зараз використовує його проти України.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі програми Свобода Live.

Таким чином він прокоментував вибухи на російському військовому аеродромі в Новофедорівці біля Саків у Криму, які сталися 9 серпня. Після цього в соцмережах почалися обговорення в соцмережах потреби удару з боку України по Керченському мосту.

Відео дня

Чубаров вказав на те, що міст є головним каналом комунікації, через яку на півострів ввозяться російська техніка та війська.

"Зі всіх міркувань – це є наша територія, це акваторія, яка прилягає до нашої території за морським правом…. Це міст побудований незаконно і цей міст використовується зараз для того, аби знищувати українських людей, Українську державу. І тому, я думаю, що сам Всевишній вказує на те, що такий об’єкт має якнайскоріше бути знищений", – сказав голова Меджлісу.

Водночас, говорячи про можливості для такого удару, Чубаров зазначив, що військові "знають, що вони роблять, і знають, що люди на це чекають".

"Але це вже буде не просто дзвіночок, це вже буде набат не тільки для тих колоністів, які поселились в Криму, і для окупантів в Криму, це вже буде набат для російського суспільства. І воно має подумати, чи вони будуть брати управління державою в свої руки, чи будуть зносити цього міжнародного вбивцю, який сидить у Кремлі", – додав Чубаров.

Локальні медіа повідомили 9 серпня про вибухи на військовому аеродромі в Новофедорівці, біля міста Саки, в окупованому Криму.

Міністерство оборони Росії заявило про "детонацію кількох авіаційних боєприпасів", тоді як Міноборони України нагадало про правила пожежної безпеки.

Як відомо, 9 серпня, в захопленому Російською Федерацією Криму сталися вибухи в районі військового аеродрому біля міста Саки. Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області.

У Міноборони Росії стверджували, що вибухи сталися через те, що здетонували боєприпаси. Повідомлялося про постраждалих і одного загиблого.

Відреагували на це і в українському оборонному відомстві.

Вас також можуть зацікавити новини: