Росіяни  видихнулися по всьому фронту, крім однієї ділянки / фото facebook.com/MinistryofDefence.UA

На сьогодні армії РФ в Україні вистачає сил лише для того, щоб вести активні дії на одній ділянці фронту на Донбасі – у Сєвєродонецьку. Однак для остаточного перелому у війні має змінитись ситуація всередині Росії.

Таку думку висловив генерал-майор СБУ у запасі Віктор Ягун в ефірі телеканалу Freedom.

На запитання, що потрібно, щоб переломити перебіг бойових дій в Україні, Ягун заявив, що наразі не вистачає перелому ситуації в самі Росії.

Відео дня

"Зараз можна говорити про необхідність ще більше озброєнь, ще більше боєприпасів, мобілізації всіх резервів, але нам не вистачає перелому ситуації в Росії, який би нам дав зрозуміти, що вони видихнулися на якомусь етапі. Те, що вони видихнулися – ми всі відчуємо. Ми це вже відчуваємо на полі бою", - зазначив він.

Ягун нагадав, що окупанти після повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого "зійшлися на одній невеликій ділянці фронту і намагаються чогось досягти лише у Сєвєродонецьку".

"Всі інші або в глухій обороні, або якісь невеликі обстріли і ще якісь речі. Але якихось активних просувань точно немає. Просто реально немає у них сил і засобів для активних бойових дій на якихось широких фронтах", – пояснив він.

На запитання, чи російські війська зможуть поповнити свої розтрачені резерви, генерал запевнив, що у техніці дуже важка ситуація для них.

"Людський ресурс поповнити легше, але для цього треба оголошувати загальну мобілізацію. Якщо вони не зможуть сконцентрувати на наших фронтах від 200 тисяч людей і більше, які матимуть нормальне обмундирування, озброєння та техніку, переломити ситуацію на фронті їм просто не вдасться", - впевнений Ягун.

Раніше військовий експерт Владислав Селезньов назвав терміни закінчення війни в Україні за наявністю західного озброєння. Він наголосив, що сучасне озброєння здатне змінити хід війни, адже воно в кілька разів потужніше за російські аналоги.

Вас також можуть зацікавити новини: