ЗСУ готуються до контрнаступу / фото t.me/V_Zelenskiy_official

В українському інформпросторі точаться розмови про контрнаступ ЗСУ. Військовий експерт Владислав Селезньов заявив, що українська армія піде у наступ лише тоді, коли у неї будуть всі засоби для того, щоб проломити оборону російських окупантів. Йдеться про далекобійну артилерію, винищувальну авіацію та боєприпаси.

В інтерв'ю "Обозревателю" Селезньов наголосив, що контрнаступ ЗСУ не буде легкою прогулянкою, адже у путінських військових є й артилерія, і бронетехніка, й боєприпаси. Також ворог наразі суттєво зміцнює свою оборону.

За словами експерта, для успішного контрнаступу ЗСУ потрібні ракети дальністю до 300 кілометрів, а також сучасні винищувачі у кількості приблизно 130 одиниць. 

Відео дня

"Наступ буде ефективним лише тоді, коли опір противника буде мінімізований. А це може статися тільки за рахунок тотального знищення всіх його вогневих засобів та можливостей", – наголосив Селезньов.

Розмови про контрнаступ України

З кінця 2022 року представники української влади говорять про те, що навесні-влітку ЗСУ підуть у контрнаступ. Напрямки цих дій не розкриваються.

Напередодні Зеленський в інтерв'ю Al Arabiya висловив упевненість в успіху наступу й наголосив, що українці сповнені рішучості повернути свої землі.

В естонській розвідці вважають, що українські сили можуть піти в наступ вже 9 травня.

Екс-спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає, що українські військовослужбовці мають хороші шанси провести успішний контрнаступ

Вас також можуть зацікавити новини: