Експерт назвав важливу складову для успіху контрнаступу ЗСУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Владислав Селезньов прогнозує, що під час контрнаступу Збройні сили України не будуть переходити через кордон на територію РФ. Проте удари по обʼєктах ворога в тилу все ж будуть. 

"Нам це ні до чого. Нам важливо звільнити територію України в межах 1991 року. Але щоб цей контрнаступ був максимально успішним і ефективним, з одного боку, а з іншого боку, мінімально витратним для українських сил оборони, необхідно провести цілий комплекс заходів. Це комплекс, спрямований на знищення ворожої військової інфраструктури, військових об’єктів, об’єктів енергетичної інфраструктури на території як Російської Федерації, так і, відповідно, тимчасово окупованих територіях нашої країни", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Селезньов додав, що останнім часом на військових об’єктах на території РФ дедалі частіше стаються вибухи. За його словами, чим слабшою буде російська армія, тим ефективнішим буде український контрнаступ. Експерт зазначив, що здебільшого "бавовна" стається на об’єктах військової інфраструктури країни-агресорки.

Відео дня

"Трапляються вибухи на військових аеродромах, на військових базах, на місцях зосередження ворожої техніки, озброєння, боєприпасів. Горять казарми з особовим складом ворожих військ. Це все логічно. Логічно, тому що формується те саме поле бою, на якому все-таки буде активно діяти українська армія в рамках контрнаступу", – сказав експерт.

Контрнаступ ЗСУ: прогнози

Британський аналітик з питань оборони і безпеки Майкл Кларк заявив, що під час контрнаступу українські сили будуть уважно стежити за реакцією ворога на ту чи іншу стратегію. Він переконаний, що операція буде супроводжуватися безліччю неправдивих цілей, спроб і випробувань.

Водночас аналітики видання The Guardian назвали декілька потенційних напрямків українського контрнаступу. Серед них – ізоляція Криму шляхом завдання удару з Запорізького напрямку на південь і південний захід у бік Мелітополя чи на південний схід у бік Бердянська. 

Вас також можуть зацікавити новини: