Російські війська опинились в "оперативному оточенні" у Лимані / facebook.com/CinCAFU

ЗСУ ввійшли у Ямпіль Донецької області, що на південному сході від Лимана, у якому, згідно з даними західних аналітиків і зізнань самих російських пропагандистів, окупанти потрапили в "оперативне оточення".

Відео підтвердження у соцмережах опублікували самі військові. 

Український боєць на тлі адмінбудівлі в населеному пункті заявив: "Ну що котики, Ямпіль - наш".

Офіційного підтвердження Генштабом поки немає.

Лиманський "котел" - що відомо

Ще кілька днів тому західні аналітики заявляли, що ЗСУ, схоже, мають намір оточити російські сили у Лимані Донецької області. Це дозволить захисникам загрожувати позиціям РФ уздовж західного кордону Луганської області та в районі Сєвєродонецька-Лисичанська

Бійці взяли всі шляхи під вогневий контроль, тому у росіян мало шансів повторити масовий відхід з позицій, як це було у Харківській області. 

За останніми даними, ЗСУ, ймовірно, практично завершили оточення російського угруповання в Лимані і перерізали критично важливі наземні комунікації, що підтримують російські війська в районі Дробишеве-Лиман.

Російські пропагандисти у своїх соцмережах підтверджують, що їхнє угрупування "в оперативному оточенні" та що загарбники ведуть "кругову оборону". 

У Росії ситуацію в Лимані для себе називають "надзвичайно складною". 

З початку повномасштабного вторгнення Росія втратила у війні з Україноюв вже понад 59 тисяч своїх бійців і тисячі одиниць техніки. 

Вас також можуть зацікавити новини: