Кравчук -  голова української делегації ТКГ анонсував пропозицію посилення санкцій проти РФ / фото УНІАН

Голова української делегації Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук вважає, що переговори у такому форматі вирішують питання, породжені війною на Донбасі, але не вирішують сам конфлікт. Тому не чекає якихось проривів у засіданнях, допоки Москва дотримуватиметься такої позиції.

Про це він заявив у коментарі РБК-Україна.

Читайте такожУ штабі розповіли про нові порушення перемир'я бойовиками на Донбасі

Відео дня

Кравчук пообіцяв відкласти українську та російську дорожні карти «до кращих часів» і зосередитися на виконанні вже досягнутих під час нормандського саміту рішень. Зокрема – провести вибори в ОРДЛО, проте за умови виведення росіян і повернення під контроль Києва кордону з РФ.

У разі відмови росіян від цієї пропозиції політик пропонуватиме посилювати тиск на Кремль.

«Тиск на Росію повинен бути, вона іншого не розуміє, вона ніколи не вважала політико-дипломатичний переговорний процес можливим для себе», – зазначив голова української делегації.

Серед імовірних варіантів – відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT.

«Ми офіційно повинні сказати: ми зробили все, вичерпали всі можливості і бачимо глухий кут. Але це не означає, що ми вже завтра припинимо мінський формат. Ми й далі будемо працювати, докладати всіх зусиль, але коли побачимо, що ми вже пішли на останні кроки, тоді буде «план Б», – заявив виданню Кравчук.

Перемовини з Москвою: новини на тему