Ракетний крейсер "Москва" тепер належить українському музею, дізналися журналісти / скріншот

Флагман Чорноморського флоту Росії - затонулий ракетний крейсер "Москва", тепер належить українській державі, оскільки затонув у її водах.

Судно затонуло на відстані лише 50 миль від берега України, і наукові нашої держави вже планують експедицію, йдеться в сюжеті ТСН.

Журналісти дізналися, що з 15 квітня "Москва" належить Центральному військово-морському музею України під керівництвом Сергія Воронова.

Науковець попросив називати крейсер правильно - тепер це об’єкт підводної культурної спадщини №2064, так судно внесли в реєстр. 

"Це (місце, в якому "Москва" затонула - Ред.) виключні економічні води України, і згідно Міжнародної конвенції ЮНЕСКО від 2006 року, яку Україна ратифікувала,… всі сліди людської життєдіяльності на дні Чорного моря є власністю держави Україна", - зазначив Воронов.

За даними журналістів, українська сторона вирішила досліджувати крейсер на морському дні.

Нагадаємо, крейсер "Москва" затонув після того, як 13 квітня в нього влучили українські ракети "Нептун". Загинув, зокрема, капітан крейсера Антон Купрін.

Затонула "Москва" - це той військовий корабель РФ, який українські прикордонники з острова Зміїний наприкінці лютого послали на "х*й".

Крейсер побудували в Миколаєві.

Варто зазначити, що війська РФ вдерлася на українську територію 24 лютого й бомбили військові та цивільні об'єкти, зокрема, обстрілювали Одесу з корабельної артилерії.

Вас також можуть зацікавити новини: