Маріуполь оточений окупантами / фото REUTERS

У Маріуполі Донецької області ситуація катастрофічна, в місті давно немає світла, води, тепла. Він практично зруйнований російськими окупантами.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Маріуполі неділю, 24 травня.

15:53 У Вилковому рятувальники ліквідували масштабну пожежу лісу та врятували пташенят. Вчора, 21 травня, рятувальники ліквідували спалах 4,8 га території Вилківського лісництва. Над гасінням вогню довелося попрацювати сім годин. Про це "Бессарабії INFORM" повідомили у прес-службі Головного управління ДСНС в Одеській області. Займання було повністю ліквідовано о 20.00 год. Горіло 2,8 га лісової підстилки та 2 га сухої трави та очерету.

Відео дня

15:32 "Героїчна оборона Маріуполя назавжди увійде до історії", - заявив президент Польщі у Верховній Раді України

Також Анджей Дуда наголосив, що українці не біженці, а гості Польщі

15:21 Поточна оперативна ситуація на Півдні України: опівдні 22.05.2022

14:31 Хаотичні поховання та літні дощі можуть призвести до епідемічної катастрофи у Маріуполі. Про це заявив мер Вадим Бойченко.

13:53 "Маріупольська Покрова" – нагадування про геройство кожного захисника Маріуполя та "Азовсталі", автор картини Максим Паленко.

13:39 Важливо. З учора в Маріуполі та Маріупольському районі окупанти запровадили нову пропускну систему, повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.Тепер:⚡️ для в'їзду в Маріуполь потрібно отримати перепустку на авто та пасажирів. Термін дії пропуску три дні, але він одноразовий (тобто скористатися ним можна лише один раз). Перепустку видають у Мангуші та Виноградному у пунктах фільтрації комендатура окупантів. Черга на отримання перепустки розписана вперед на кілька тижнів. ⚡️для виїзду з Маріуполя автомобілем потрібна перепустка на виїзд на авто та пасажирів. Термін та правила дії аналогічні. Перепустку видають у так званих райвідділах "МВС ДНР". ⚡️ для пересування Маріупольським районом (без в'їзду в Маріуполь) також потрібна перепустка, яку потрібно отримати в Мангуші. Тобто проїзд із Мангуша до Ялти (або Урзуфа) без пропуску неможливий. Термін та порядок дії аналогічний. ⚡️ для пересування в середні Маріуполя між адміністративними районами також потрібна перепустка на авто. Для тих, хто має намір відвідати Маріуполь – пам'ятайте. Нині це дорога в один кінець. Для тих, хто має намір покинути Маріуполь у бік Запоріжжя, до відкриття офіційних коридорів є майже лічені дні до повного закриття проїзду у бік Бердянська.

12:50 Відродити Маріуполь найближчим часом неможливо. На це потрібно не менше двох років, і це за наявності ресурсів на відновлення, вважає радник мера Петро Андрющенко. "Відродити Маріуполь найближчим часом неможливо. Якщо навіть абстрагуватися від того, що містом зараз керують нелюди. Навіть якщо припустити, що там з'являться зараз фахівці і там з'явиться ресурс на відновлення міста, то налагодити нормальне життя там менше, ніж за два роки, в принципі неможливо. Зараз вони намагаються вдатися до поліпшення, але літо дуже швидко пройде, потім настане осінь, холод, опалювальний сезон... Газа в місті немає і його неможливо відновити, його потрібно прокладати наново", — сказав він. Фото: Associated Press

12:35 Окупанти називають знищення Маріуполя "звільненням від українських військ".

12:25 Намагань перекинути допомогу українським захисникам на "Азовсталі" у Маріуполі було понад п'ять. Усі, окрім двох останніх, були успішними.

11:28 На військовому полігоні поблизу Одеси українські бійці провели навчання Відео: Телерадіостудія МО України Бриз

11:13 Йому всього 42 роки, хоча зараз він виглядає на 20 років старшим. Людина зі сталі. Михайло Олександрович Діанов – український військовослужбовець, старший сержант, морський піхотинець Збройних Сил України, учасник російсько-української війни. Тернопіль. Михайло дуже пишається тим, що є морським піхотинцем!

10:15 Маріуполь, "російський світ" у всій красі. замість "Нової пошти" окупанти облаштували у будівлі морг.

01:10 Окупаційна влада Маріуполя оголосила про створення "добровільних дружин". Тепер місцеві чоловіки мають патрулювати місто разом з російськими військовими та "народною міліцією ДНР".

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, справжня мета такого "патрулювання" - "м'яка" підготовка до мобілізації та посилення пошукових заходів.

"Цього разу починають шукати не тільки активістів, але в першу чергу комунальників, вчителів та інших спеціалістів. Окрім того, від "керівництва" міста шириться інформація про запровадження призову до армії так званої "ДНР" з вересня цього року. Разом з фактичним зачиненням міста майбутнє Маріуполя під час окупації стає все більш зрозумілим. Військова база в порту та мобілізаційний ресурс. Такі справи", - зазначив радник міського голови.

Вас також можуть зацікавити новини: