Ракетні атаки РФ почастішали: військовий пояснив, що хоче показати ворог / фото Міноборони Російської Федерації

Останні російські масовані ракетні удари по Україні – спроба ворога показати нібито наявні міць та силу перед українськом контрнаступом. Таку думку в інтерв’ю OBOZREVATEL озвучив екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Я вважаю, що ворог аналізує ситуацію та відчуває, що скоро з нашого боку може розпочатися контрнаступ. Вони намагаються попереджати, демонструвати свою силу та міць, але, як завжди, від сили та міці там мало що залишається. Якийсь порох у порохівницях ще трохи є, і вони його демонструють", – каже військовий.

Романенко наголошує, що противник намагається завдавати ударів і по військових об'єктах на території України і по цивільних, аби чинити тиск на цивільне населення.

Відео дня

"Щоб населення України тиснуло на керівництво країни та спонукало його до переговорів. Це означатиме призупинення воєнних дій. Противнику дуже важливо виграти час. Це головне завдання. Друге завдання – показати, що вони ще можуть. Мовляв, дивіться, на що ми здатні, подумайте добре тощо. У цьому напрямі працює безліч кремлівських апологетів", – пояснює він.

Ці зусилля виявляються марними, та ворог не втрачає надії, що терором досягне своєї мети.

"Так, [ракети] знищуються. Але противник не може ефективно проявити себе і на полі бою. Наприклад, з початку року ворог не досяг жодних стратегічних результатів. Тому йому необхідно демонструвати хоч щось, а також морально тиснути на українську сторону, сподіваючись, що раптом передумають, раптом "одумаються" тощо. Нині вони роблять те, що можуть. Раніше вони заявляли, що можуть майже все, але на сьогодні показують лише обмежені можливості, що залишилися", – каже генерал-лейтенант.

Масовані обстріли України - що треба знати 

28 квітня російські окупанти після перерви довжиною майже 2 місяці знову завдали масованого ракетного удару по Україні. Було випущено 23 ракети, з яких 2 не вдалося збити Силам оборони.

Одна з ракет влучила в житлову багатоповерхівку в Умані. Цим ударом росіяни вбили 23 людини, зокрема, 5 дітей. Ще одна потрапила у будинок в Дніпрі, загинули жінка та дитина.

30 квітня ворог атакував Павлоград на Дніпропетровщині. Тут було пошкоджено десятки будинків та багатоповерхівок, постраждали 34 людини.

В ніч на 1 травня окупанти випустили по містах України 18 ракет,  з них 15 було збито. "Прильоти" були в підприємство на Житомирщині та по енергетичній інфраструктурі двох областей.

В Офісі президента метою таких ударів назвали провокацію, спрямовану на те, аби змусити українську армію піти у контрнаступ "розлюченою" та непідготовленою.

Вас також можуть зацікавити новини: