Подоляк заявив, що є три ступені наївності щодо війни в Україні / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото  126 окрема бригада територіальної оборони м.Одеса

Радник очільника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що є три ступені наївності щодо війни в Україні й пояснив свою думку, акцентуючи на найфатальнішому з них - останньому. 

За словами політика, світу та українцям не слід виходити з розрахунку, що якщо з росіянами домовитися про закінчення війни на тих чи інших умовах, такі суб’єкти як Путін та Патрушев дотримуватимуться обіцянок.

"Третій, фатальний, - вважати, що росіяни збираються дотримуватися умов будь-яких підписаних ними договорів. Що там стосовно паперів, на яких суб’єкти типу Путіна/Патрушева ставлять підписи?", - написав він у Telegram.

Відео дня

Серед двох перших думок, в які все ще вірять деякі люди, Подоляк згадав про амбіції РФ відкусити більший шматок територій. Приєднати до умовної площі РФ в 17 млн квадратних кілометрів українські 100 тис. кв. км окупованих земель - не фінальна мета Путіна, пояснив він. "Просто порівняйте цифри й оцініть справжній рівень життя у РФ", - закликав Подоляк. 

Також не варто вважати, що режим РФ здатний на адекватні розмови про мир. Росія пожертвувала сотнями тисяч людей, своєю економікою та міжнародною репутацією лише для того, щоб стати територіально більшою на 0,6%, пояснив він. 

Тому вірити в усі три варіанти та сприймати "мирні" ініціативи РФ за правду - політична наївність. "Але якщо так, то звідки ж у декого періодично береться це дивне бажання примусити Україну замиритися з агресором ціною територіальних поступок? Абсолютно ж зрозуміло, що буде далі з Україною, Європою, демократією й міжнародним правом загалом", - обурився політик. 

Чи справді Путін не проживе довго - думка Подоляка

Нещодавно Михайло Подоляк також натякнув, що марно сподіватися на те, що правитель Росії Путін довго не проживе. Він пояснив, що сучасна Росія - це авторитарна країна, повністю підконтрольна вертикалі влади. 

Українцям варто серйозно сприймати війну та те, на що в ній здатна Москва. Подоляк підкреслив, що війська ворога адаптувалися. Якщо Росія зможе перемогти, то запанує в Європі, вважає він. 

Вас також можуть зацікавити новини: