Верховна Рада може розпочати розгляд законопроекту про мобілізацію в сесійній залі вже 10 квітня / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Комітет Верховної Ради з питань оборони сьогодні не завершив розгляд законопроекту про мобілізацію. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, підготовка таблиці до другого читання продовжиться у понеділок і, можливо, у вівторок наступного тижня.

"Ну і 10 квітня дуже ймовріно вже буде в залі Ради початок розгляду. А 11-го фінальне голосування", - написав нардеп.

Відео дня

Він також нагадав, що в сесійній залі кожна правка може бути врахована або відхилена, тому остаточна версія законопроекту буде саме після розгляду парламентом і голосування за нього в цілому.

Законопроект про мобілізацію - останні новини

Днями голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив, коли законопроект про мобілізацію внесуть на розгляд в Раду. За його словами, документ уже пройшов обговорення у профільному комітеті і на найближче засідання буде внесений до зали.

Як сказав Стефанчук, всі розуміють важливість законопроекту про мобілізацію. При цьому "комітет в дуже демократичний спосіб та через складні дискусії все ж таки завершив розгляд".

Також УНІАН повідомляв, що у Міноборони дали роз'яснення щодо скасування статусу "обмежено придатний". Там зазначили, що скасування статусу "обмежено придатний" не означає автоматичного переходу до іншого статусу – придатний/непридатний.

Вас також можуть зацікавити новини: