Окупанти активізували аеророзвідку на Херсонщині / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

На півдні країни, зокрема, на Херсонщині загарбники запустили багато безпілотних шпигунів.  

Як повідомляє оперативне командування "Південь", оперативна обстановка в зоні його відповідальності напружена, ворог обороняється та веде контрбатарейну боротьбу. 

В той же час, за минулу добу він значно активізував безпілотну розвідку. "Близько двох десятків повітряних шпигунів ворог запустив вздовж лінії фронту", - розповіли військові.

Відео дня

Також зазначається, що в Чорному морі корабельне угруповання противника продовжує маневрувати за південно-східним узбережжям Криму в бік Новоросійська. На чергуванні перебуває дев’ять кораблів, серед яких два ракетоносії – надводний та підводний. До пуску можуть бути готовими 12 ракет типу "Калібр".

За даними "Півдня", рівень ракетної загрози залишається досить високим, актуальна також мінна небезпека в прибережній зоні.

Нічна атака дронами

В командуванні нагадали, що вночі противник вночі атакував південні регіони з наземних реактивних систем і з повітря. Зокрема, по Миколаєву він вдарив реактивними снарядами. Пошкодження зазнав п’ятиповерховий житловий будинок, заклад освіти, зруйновано двоповерхову будівлю хлібозаводу. Троє цивільних отримали поранення і травми.

Також по Бериславському району Херсонщини два літаки Су-35 скинули чотири бомби КАБ-500. 

По Херсону ворог завдав шість ударів. В прибережних населених пунктах пошкоджено до десятка приватних обійсть, двоє цивільних загинули, троє отримали поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: