Окупанти, за іронією, разом з тілами однополчан залишили борщ "Своих не бросаем" / Скріншот

На Сумщині російські окупанти залишили тіла загиблих однополчан, але, залишаючи при відступі регіон, натомість забрали із собою відра та каструлі.

Відповідне відео голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький розмістив у своєму Telegram-каналі.

Зокрема, на фоні трьох тіл російських військових посадовець продемонстрував трилітрову банку із консервованим борщем під назвою "Своих не бросаем" із знаком Z. Як значиться на етикетці, цей продукт був виготовлений 2 березня 2022 року на консервному заводі у Брянській області.

Відео дня

"Борщ із свіжої капусти. Ще годний. Росія, Брянська область. "Своих не бросаем"… У Сумській області "не бросили", як ми бачимо. Зате мідь забрали, овечок забрали, відра забрали, каструлі. Але своїх "не бросили"", - саркастично прокоментував Живицький.

Нагадаємо, війська РФ вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого.

Супротивник спершу скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, зокрема, Київ, Чернігів, Маріуполь, Харків, Одесу, Житомир, Суми та Херсон. Українські війська давали гідну відсіч ворогові.

Наприкінці березня стало відомо, що Росія відводить окремі підрозділи з Київської та Чернігівської областей й має проблеми з ротацією і посиленням свого війська.

В Генштабі Збройних сил України вважають, що "відведенням" військ супротивник хоче створити помилкову ілюзію щодо відмови від задуму оточити Київ.

Зокрема, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив у зверненні, яке опубліковане 4 квітня у Facebook, що ворог відступає на Чернігівщині та Сумщині, щоб перегрупувати сили та змінити напрямок ударів.

Вас також можуть зацікавити новини: