У промзоні, де стався «приліт», росіяни раніше облаштували базу боєприпасів / t.me/hueviyherson

Біля виправної колонії в Херсоні пролунали потужні вибухи з подальшою детонацією боєприпасів.

Про це пише місцеве видання МОСТ, а також стверджує російське пропагандистське агентство ТАСС.

За словами очевидців, вибухи були настільки потужними, що у вікнах деяких блоків колонії та сусідніх будинків повилітали шибки.  

Відео дня

Очевидці також помітили рух окупантів у районі та відчули запах паленого.

У промзоні, де стався "приліт", росіяни раніше облаштували базу боєприпасів, повідомляють журналісти. Точні втрати противника наразі невідомі.

ТАСС, своєю чергою, пише про спрацювання ППО окупантів: "Імовірно, запустили чотири ракети".

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська продовжують наступ на Донбасі. Сьогодні ввечері Генштаб відзвітував про відбиття ворога на всіх напрямках на сході.

На думку експертів Conflict Intelligence Team, Росія почала перекидання нещодавно сформованого третього армійського корпусу. Рух військ і техніки зафіксовано в Ростовській області. На яких напрямках командування планує задіяти солдатів – поки невідомо.

Протягом доби українські захисники завдали нових точних ударів по інфраструктурі ворога на півдні. Експерт Олег Жданов вважає, що повне руйнування мостів через Інгулець фактично розсікає південнобузьке угруповання противника на північну і південну компоненту.

Цьогорічна осінь буде вирішальною у російсько-українській війні, сказав представник розвідки. Але бойові дії триватимуть і в негоду - пізньої осені і взимку. Водночас деякі аналітики допускають, що новий "виток" війни може початися навесні, коли Путін збере потрібну кількість живої сили.

ЗСУ вже ліквідували 46 500 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: