Євген Пригожин розраховує на політичний ефект унаслідок гучної заяви щодо Бахмута, вважає Марк Фейгін / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Ватажок приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин намагається продавати себе як жорсткого реаліста і весь час хоче суперечити російському Міністерству оборони, оскільки між ними протистояння.

Заява Пригожина про те, що місто Бахмут в Донецькій області неможливо взяти, зроблена для політичного ефекту, розповів російський правозахисник та юрист Марк Фейгін в інтерв'ю УНІАН.

"...Якщо йому був доручений Бахмут, чого ж ти його не береш? Отже, ти не такий і козирний, чи що?.. Напевно ж поставлено завдання вийти на межі Донецької області до березня. І він публічно каже: "А я не можу взяти. Ви ставите мені завдання, які виконати неможливо, тому що ЗСУ підтягують резерви, у них західне озброєння, вони захищають свій дім, вони мотивованіші та сильніші, а в мене - зеки, які сплять і бачать, як би з цього всього плавно з'їхати"...", - пояснив експерт.

На думку Фейгіна, ватажок "вагнерівців" є "піарником", і його слова адресовані солдатській масі.

"Він показує, що він прям у зоні бойових дій. У самій він зоні чи на певній відстані, ми не можемо судити, але він десь там, його там бачать. І це в поєднанні з його жорсткими, реалістичними заявами багато в чому направлено на солдатську масу, на нижній офіцерський склад. Отже, правду говорить, що Бахмут дійсно взяти неможливо. Це має мати політичний ефект, на який він розраховує", - сказав юрист.

Бої за Бахмут - сьогодні це варто знати

Російські загарбники вже тривалий час намагаються захопити Бахмут і зазнають величезних втрат. Місто стало справжньою фортецею українських воїнів.

У боях, зокрема, беруть участь "вагнерівці". У лютому представник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Кірбі сказав, що за час війни в Україні ліквідовано понад 30 тисяч найманців з ПВК "Вагнера".

Євген Пригожин говорив, що якби не російська жахлива військова бюрократія, і не палиці в колеса, то Бахмут би взяли "вже до Нового року".

Вас також можуть зацікавити новини: