Складна ніч в столиці: влада Києва показала наслідки атаки “мопедів” / фото КМВА

Цієї ночі російські окупанти запустили по українській столиці десятки БПЛА. Понад 20 дронів вдалося збити силам ППО, та попри це руйнування вже фіксують в різних районах Києва. 

Як повідомили в Київській міській військовій адміністрації, у Печерському районі внаслідок падіння уламків збитого БПЛА зайнявся будинок.

"Попередньо внаслідок потрапляння уламків сталося загорання даху будинку. Постраждалі – інформація уточняється", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Міський голова столиці Віталій Кличко уточнив, що палає дах 9-ти поверхового будинку. 

"Всі служби прямують на місце", – написав він.

КМВА опублікувала фото наслідків удару по Печерському району столиці. На них можна побачити пошкоджений дах і зламану стелю в квартирі нижче, вибиті шибки. 

Атака по Україні в ніч на 28 травня - що відомо 

Опівночі в неділю, 28 травня, в багатьох областях України було оголошено повітряну тривогу. Причиною стала чергова масована атака країни-агресора із застосуванням дронів-камікадзе. 

Київська влада інформувала про дві хвилі атак безпілотниками і роботу ППО над Києвом та областю. До 02:40 силами ППО вже було збито 20 БПЛА ворога.

Вже відомо про значні руйнування в різних районах столиці. Зокрема, в Печерському внаслідок падіння уламків БПЛА спалахнув дах 9-ти поверхового будинку.  

В Голосіївському районі сповіщають про пожежу на підприємстві, Солом’янському – у 7-поверховій нежитловій будівлі. Також в Солом’янському районі пошкоджено АЗС. 

Відомо про чотирьох постраждалих (з них троє – в Голосіївському районі, 1 – в Солом’янському), та двох загиблих (1 в Голосіївському районі, 1 в Солом’янському).