РФ завдає ударів по Миколаєву / фото REUTERS

Почалася нова доба протистояння російським загарбникам. РФ постійно атакує Миколаїв і область.

УНІАН в режимі онлайн розповідає, що відбувається в Миколаєві і області сьогодні, 8 травня 2022:

21:24 9 травня у Миколаєві не діятимуть додаткові обмеження. Комендантська година, як і раніше, триватиме з 22:00 до 6:00. Про це повідомляє міський голова Олександр Сєнкевич у своєму телеграм-каналі. "Прошу всіх бути максимально обережними у ці дні. Цілий день оголошуємо тривогу, вчора місто обстріляли, є жертви. Вибухи чутно і сьогодні. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, залишайтесь вдома", — написав Олександр Сєнкевич.

Відео дня

21:21 До Миколаєва доставили два пасажирські автобуси Mercedes-Benz, які придбали за гроші німецьких меценатів. На час війни автобуси використовуватимуть для евакуації людей з Миколаєва, а у мирний час вони курсуватимуть містом.

Головні новини Миколаєва за сьогодні: що відбувається в місті 8 травня

20:55 Николаевские инспекторы рыбоохранного патруля вытащили из реки Южный Буг 12 сетей.

20:07 Укрпошта вирішила випустити нові марки: одну з них присвятять Миколаєву. "Укрпошта" планує випустити нові марки на теми: "Голова Кремля", "Чорнобаївка", "Доброго вечора! Ми з України!" і тому подібне. Також планується окрема серія з містами-героями, серед яких має бути Миколаїв.

Головні новини Миколаєва за сьогодні: що відбувається в місті 8 травня

19:07 Євген Клопотенко підтримав херсонців "Є у Херсоні кавуни. Найкращі у світі. Все, що я можу зараз – пам'ятати і говорити, що Херсон є, і він український. Як та інші міста. Можу просити вас не забувати. Українці з українцями мають триматися разом на всіх можливих рівнях зв'язку хоча б ментальному. Забув – викреслив із карти, перестав вірити.Тому я просто беру і уявляю, як буде перемога, і ми всі з вами будемо їсти херсонські кавуни і варити з них пекмез на узбережжі Азовського моря. Це найкращі кавуни у світі. Українські. Тому що Херсон – це Україна. Пам'ятаємо, повторюємо, тримаємо це все в інформпросторі. Як та інші міста. І тоді все буде збережено: і черешня з Мелітополя, і томати з Каховки, і бички з Миколаєва та Маріуполя та шахтарський торт із Луганська. Україна буде збережена. Цим"

Головні новини Миколаєва за сьогодні: що відбувається в місті 8 травня

18:48 Друзі, обласна військова адміністрація не запроваджує додаткових обмежень на 9 травня у Миколаєві. У нас діятиме звичайна комендантська година з 21:00 до 6:00. Але просимо всіх бути максимально обережними у ці дні. Ви бачите, що цілий день оголошують на сполох, учора місто обстріляли, є жертви. Вибухи чутно і сьогодні. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, залишайтеся вдома! Якщо чуєте вибухи, не підходьте до вікон, пам'ятайте про правила двох стін!

Головні новини Миколаєва за сьогодні: що відбувається в місті 8 травня

18:13 У ніч проти 8 травня російські війська обстрілювали Миколаїв артилерійськими та ракетними снарядами. Під обстріли потрапили житлові квартали та об’єкти цивільної інфраструктури.

Головні новини Миколаєва за сьогодні: що відбувається в місті 8 травня
 

16:21 Наслідки обстрілів Миколаєва 7 травня. "Протягом доби 7 травня по Миколаївській області війська РФ випустили чотири крилатих ракети, тричі атакували Миколаїв і передмістя реактивними системами залпового вогню "Смерч"", — оперативне командування "Південь"

Головні новини Миколаєва за сьогодні: що відбувається в місті 8 травня

16:01 ЗМІ повідомляють, що в море вийшли всі носії ракет морського базування РФ, а це 48 ракет

Не ігноруйте повітряні тривоги, будьте поблизу укриттів.

15:40 "Ми пам'ятаємо і шануємо усіх, хто віддав своє життя у боротьбі з нацизмом. Як вміємо: щиро, без зайвого пафосу, але з вірою у перемогу правди і перемогу України!", — Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

15:11 Протягом ночі підрозділи ЗСУ на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті рубежі. Загальні втрати військових РФ за ніч - 22 людини, реактивна система залпового вогню "Град" та танк на Херсонщині, а також гелікоптер з їх десантом на Зміїному - Оперативне командування "Південь".

13:26 У Миколаєві сьомого травня затримали місцевого жителя. За даними слідства, чоловік передавав російським спецслужбам інформацію щодо оборони міста, розміщення Збройних сил України та звітував про наслідки завданих ударів — Миколаївська обласна прокуратура.

Головні новини Миколаєва за сьогодні: що відбувається в місті 8 травня

13:11 Минулої доби поліція зафіксувала чисельні ворожі обстріли на території області. Внаслідок атак російської армії є постраждалі, пошкоджені житлові будинки, автомобілі, магазини та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

Головні новини Миколаєва за сьогодні: що відбувається в місті 8 травня

12:49 У Миколаєві повідомляють про вибухи. Чекаємо на підтвердження інформації.

12:19 Ось так знаменитий "Байрактар" знищує російські катери "Раптор".

10:45 За добу 7 травня на Миколаївщині 27 поранених. Дітей серед постраждалих немає. У лікарнях перебувають 159 людей, що постраждали від атак військ РФ на Миколаївщину — повідомила голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва

10:03 8-9 травня будьте особливо уважними та не ігноруйте сигнали тривоги! Ворог дуже цинічний і саме на ці пам'ятні дати може зробити велику кількість обстрілів.

09:36 У День пам'яті та примирення президент Зеленський звернувся до українців зі зруйнованої російською армією Бородянки. Дивіться повністю:

06:20 Як повідомляє Генштаб ЗСУ, на Південнобузькому та Таврійському напрямках угрупування військ окупантів за підтримки авіації завдає ударів по військовим та цивільним об’єктам, проводить перегрупування і посилення підрозділів, нарощує систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

02:25 За даними ЗСУ, 7 травня на лінії зіткнення у Херсонській та Миколаївській областях ворог активності не проявляв. Проте артилерійські та мінометні обстріли, а також ракетні удари не припинялися.

01:22 У суботу, 7 травня, у небі над Миколаївською областю підрозділ зенітних ракетних військ повітряного командування "Південь" збив російську крилату ракету.

00:54 У Миколаєві чули серію вибухів. Близько години не вщухали обстріли міста.

Вас також можуть зацікавити новини: