На Енгельсі росіяни вже курили невдало / фото Maxar Technologies / European Space Imaging

Чотири російські стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які вилетіли з Мурманської області, здійснили посадку на аеродромі Енгельс.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він додав, що останнім часом всерйоз заговорили про атаку дронів на столицю РФ. "Столиця великої і могутньої наддержави, як показала практика, практично не захищена ППО і єдиний надійний захист Москви від неопізнаних літаючих об'єктів невідомого походження - це будівлі, які набагато ефективніше ЗРПК "Панцир-С1" і ТОР-М2 збивають НЛО", - зазначив експерт.

При цьому він задався питанням про те, що, якщо буде "більш цікава і жирна ціль", ніж Москва. "Наприклад пара трійка, а то і відразу квартет Ту-95МС?",- сказав Коваленко.

Відео дня

"І от скажіть, що не відволікають увагу. Такий собі, гамбіт. Іншого пояснення повернення стратегічної авіації, яку ВПК РФ не здатний будувати, на потенційно небезпечний аеродром, де в будь-який момент може статися задимлення, спрацювати ефект лінзи або хтось десь закурить, я знайти не можу", - підсумував експерт.

Вибухи на російських авіабазах

5 грудня 2022 року прозвучали вибухи на авіабазі "Енгельс" в Саратовській області. Три людини загинули в результаті вибуху бензовоза, два бомбардувальники Ту-95 були пошкоджені.

У ніч на 26 грудня того ж року на аеродромі в Енгельсі знову пролунали вибухи. В міноборони РФ тоді заявили, що вони сталися "через падіння уламків збитого українського безпілотника".

А 27 грудня стало відомо, що росіяни розосередили літаки з аеродрому "Енгельс" після вибухів. 

Вас також можуть зацікавити новини: