Армія РФ отримала жорсткий наказ показати на Бахмутському напрямку хоч якісь результати/ фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Російські окупанти проводять штурми по всій лінії оборони Бахмутського напрямку - Богданівка, Іванівка, Кліщіївка, Андріївка. Про це Олег Калашніков, пресофіцер 26-ї артбригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича сказав в ефірі "Еспресо".

"Зараз на Бахмутському напрямку непроста ситуація. Можемо спостерігати, що останніми днями противник збільшив кількість своїх штурмів. Ворог намагається нас штурмувати по всій лінії оборони саме Бахмутського відтинку, тобто це Богданівка, Іванівка, Кліщіївка, Андріївка", - розповів він.

Калашніков зазначив, що найбільша кількість ворожих штурмових атак відбувалися на Кліщіївку та Андріївку. Водночас позиції українських захисників ворог захопити не зміг, відступив, зазнавши значних втрат як в особовому складі, так і у бойовій техніці.

Відео дня

За його словами, ворог підтримує штурмові дії артилерією, дронами, а коли дозволяє погода, застосовує ФАБи.

"Скоріше всього, армія РФ отримала жорсткий наказ показати на цьому напрямку хоч якісь результати для свого диктатора, тому і почалися такі посилені штурми. Звичайно, це Часів Яр, який є укріпленим рубежем та воротами до Краматорська та Слов'янська. Ворог хоче взяти Часів Яр, аби показати своє досягнення у захоплені такого населеного пункту. Однак точаться дуже жорсткі бої, противник зазнає втрат, але не полишає такого наміру", - підсумував Калашніков.

Ситуація під Бахмутом - що відомо

8 лютого спікер Сухопутних військ ЗСУ Ілля Євлаш розповів, що на Бахмутському напрямку супротивники зосереджували головні зусилля у напрямку міста Часів Яр та намагається атакувати по флангах, приблизно з Іванівського та Богданівки.

Варто зазначити, що на цьому напрямку вже давно тривають запеклі бойові дії, українські воїни завдають окупантам серйозних втрат у техніці та живій силі.

На Бахмутському напрямку за минулу добу зафіксовано 19 спроб штурмів окупантів поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: