Росіяни на Запорізькому напрямку штурмують позицію українців групами до 10 осіб, поділилися у Силах оборони / фото Emerging Europe

На Запорізькому напрямку російські окупанти малими групами штурмують українські позиції.

Мають місце регулярні спроби противника малими групами, до 10 осіб, здійснювати штурмові дії наших позицій, про це сказав керівник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін в ефірі телемарафону.

"Що стосується Запорізького напрямку, то ворог не здійснює масштабних наступальних дій... ", - сказав Єрін.

Відео дня

За його словами, ситуація на Таврійському напрямку залишається стабільно складною. Окупанти продовжують обстріли цивільного населення, критичної інфраструктури і логістичних шляхів.

Він додав, що на окремих напрямках противник мав певні часткові успіхи, але на даний час всі позиції відновлені, противник відкинутий на попередні свої позиції.

"Ми активно діємо і знищуємо не тільки склади боєприпасів, але і засоби ураження ворога, артилерійські і мінометні установки, а також особовий склад", - сказав Єрін.

Війна в Україні - останні новини, які треба знати

Як повідомляв УНІАН, 12 січня у Генштабі Збройних сил України заявили, що незабаром ворог спробує вийти на адмінкордон Донеччини та захопити лівобережну частину Запорізької області.

На думку аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська на Запорізькому напрямку готуються до довгострокової оборони, попри заяви щодо нібито "територіальних надбань".

Вас також можуть зацікавити новини: