Росіяни обстріляли колонію в Оленівці / скріншот

Обстрілюючи виправну колонію з полоненими українськими військовими в окупованій Оленівці Донецької, російські війська могли переслідувати дві мети.

Про це заявив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов в ефірі Радіо НВ.

Перша мета, на його думку, – це політичний тиск на керівництво України: "Знищення наших полонених через небажання їх обмінювати на тих умовах, які сьогодні висуває нам Російська Федерація".

Відео дня

"Другий варіант – це могло бути поховання слідів тортур і страт наших полонених. Ми не знаємо 100-відсотково, чи були вони живі на момент вибуху", – додав Жданов.

Експерт зазначив, що більш переконливою йому здається перша мета:

"Демонстрація перед Україною, що вони можуть робити з нашими бранцями все, що завгодно, поки Україна не погодиться на політичні умови Росії".

Нагадаємо, вранці 29 липня проросійські бойовики повідомили про загибелі 40 українських бійців в результаті удару по Оленівській колонії. Пізніше повідомлялося, що кількість загиблих зросла.

У Генштабі Збройних сил України заявили, що навмисний артилерійський обстріл виправної установи здійснили Збройні Сили РФ, щоб звинуватити Україну в скоєнні "військових злочинів" і приховати тортури над в'язнями та розстріли.

Лідер "Азова" Андрій Білецький оголосив"полювання" на кожного злочинця, причетного до вбивства полонених "азовців".

Вас також можуть зацікавити новини: