У розвідці назвали можливі причини обстрілу окупантами колонії в Оленівці / скріншот

В захопленій Оленівці Донецької області російські окупанти могли обстріляти виправну колонію, в якій, зокрема, утримували полонених захисників України, та звинуватити у цьому українську сторону, щоб приховати власні злочини чи деморалізувати наших воїнів.

Супротивники могли здійснити цинічну криваву провокацію також, щоб зірвати новий обмін полоненими, розповів офіцер розвідки у коментарі Obozrevatel.

Співбесідник зазначив, що ворог здійснив обстріл колонії в Оленівці менш ніж через добу після того, як у мережі з'явився відеодоказ страшних тортур, які окупанти застосовували до українських бійців.

Відео дня

"У Росії зрозуміли, що це матиме серйозні наслідки. Після цього і відбулася цинічна кривава провокація з військовополоненими", - заявив офіцер.

Нагадаємо, 28 липня у мережі з'явилося відео, на якому знято, як окупант відрізав полоненому військовому геніталії канцелярським ножем. Згодом стало відомо, що воїна застрелили, а потім прив'язали до ніг мотузки й тягли по землі.

29 липня проросійські бойовики стверджували, що у результаті удару по бараку в колонії Оленівки загинули 40 українських бійців. Пропагандисти РФ звинуватили в ударі захисників України. Згодом росЗМІ повідомили, що було понад 50 жертв.

В українській розвідці поділилися, що було зафіксовано артилерійські обстріли у напрямку Оленівки.

Пізніше Генеральний штаб Збройних України повідомив, що це армія Росії здійснила прицільний навмисний артобстріл оленівської колонії, де утримувалися, у тому числі й українські полонені.

Вас також можуть зацікавити новини: