Співробітників російської спецслужби навмисне розмістили серед хворих у місцевій лікарні / Скріншот

"Уряди" російських колаборантів та гауляйтерів евакуювалися з будівлі Херсонської ОДА.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

Він пояснив, що в окупованій Росією області було створено аж два "уряди" - окремо "уряд" зрадників зі Сальдо та Стремоусовим й два тижні тому сформували "уряд" на чолі зі співробітниками російської ФСБ. 

Відео дня

Обидва "уряди" втекли з захопленої ними ОДА, пояснив Хлань.

"Зараз ці два уряди евакуювалися з будівлі Херсонської ОДА, тому що вони останнім часом там розташувалися, займали всі кабінети та вели бурхливу діяльність з розкрадання Херсонщини. Але ж останні два дні їх вже немає. Вони десь розташувалися в інших місцях", - вважає Хлань.

При цьому депутат облради уточнив, що співробітників російської спецслужби навмисне розмістили серед хворих у місцевій лікарні, щоб використовувати цивільних як "живий щит".

Війна в Україні: актуальні дані

Після захоплення Лисичанська російські війська взяли, за словами представників військово-політичного керівництва РФ, "оперативну паузу". Проте наступ ворога на сході України продовжується.

14 липня ЗСУ успішно відбили одразу кілька спроб штурму противника на Донбасі й на півдні. 

На Харківському напрямку росіяни, як і раніше, намагаються утримати зайняті позиції та не допустити вихід української армії на українсько-російський кордон. 

Водночас різке перенесення бойових дій знову у Київську область неможливе, запевнив головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний.

ЗСУ відновили контроль над вже 44 населеними пунктами Херсонської області. Разом з тим велика частина області все ще знаходиться під тимчасовою окупацією.

У четвер, 14 липня, ворог вкотре вчинив воєнний злочин, випустивши по цивільній інфраструктурі Вінниці ракети "Калібр". Станом на вечір четверга було відомо про 23 загиблих (в тому числі трьох дітей).

Вас також можуть зацікавити новини: