Як минула доба на Донбасі / фото УНІАН

Минулої доби, 17 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації дев’ять разів порушили режим припинення вогню.

Читайте такожБойовики на Донбасі збільшили кількість обстрілів, травмовано українського бійцяПро це прес-центр штабу Операції об’єднаних сил (ООС) повідомляє у ранковому зведенні станом на 07:00.

Зазначається, що бойових втрат серед військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ) немає, а станом на 7 годину ранку 18 березня, обстрілів не зафіксовано.

Відео дня

У штабі зазначають про провокації з боку окупантів з метою загострення ситуації на фоні чергового засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Обстріли на Донбасі

Цього разу осередком порушень з боку окупантів став напрямок Калинівка-Луганське:

  • в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населених пунктів Піски та Гнутове, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
  • в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», у передмісті Луганського, загарбники обстрілювали позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових гранатометів, автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів;
  • поблизу селища Світлодарське окупанти вели вогонь у напрямку наших позицій з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів, а неподалік населеного пункту Новотошківське – з підствольних гранатометів.

«На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь», – зазначили у штабі.

Провокації на відкриття вогню

«Українська сторона повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території», – говориться в повідомленні.

Наголошується, що окупаційні війська відверто провокують українських військових на відкриття вогню:

«Зокрема, протягом минулої доби зафіксовано збільшення провокацій з боку російсько-окупаційних військ ОРЛО, метою яких було загострення безпекової ситуації на Луганському напрямку на фоні чергового засідання Тристоронньої контактної групи».