Ілюстрація REUTERS

На Донбасі зафіксували понад 10 танків Т-64 та гаубицю "Гіацинт С" окупантів, що розміщені з порушенням лінії відведення важкого озброєння.

Читайте такожРосійський журналіст: допоки Путін у Кремлі, проти України йтиме війна

Про це повідомляється на сторінці операції Об’єднаних сил у Facebook з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Відео дня

Наголошується, що російсько-окупаційні війська й надалі продовжують ігнорувати та грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння.

Згідно зі звітом Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 10 липня, під час спостережного польоту безпілотник представників місії зафіксував на території об'єкта поблизу непідконтрольного урядові України селища Лутугине Луганської області 11 танків Т-64, а також 152-мм самохідну гаубицю 2С5 “Гіацинт С”.

Також СЦКК наголошує, що окупанти продовжують нарощувати мінні поля в прямій близькості до ділянки розведення сил та засобів “Петрівське”.

Крім цього, з метою приховування озброєння та військової техніки, російські окупанти зривають заплановані спостережні польоти БПЛА місії шляхом обстрілів зі стрілецької зброї.

«Українська сторона СЦКК стурбована тим, що російсько-окупаційні війська продовжують демонструвати стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей та відверто ігнорують взяті на себе зобов’язання в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи. Своїми діями вони підтверджують прагнення до подальшого загострення міжнародного збройного конфлікту та наражають на небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 11 липня, збройні формування РФ на Донбасі 10 разів порушили режим припинення вогню. Троє українських воїнів отримали поранення, їх невідкладно госпіталізували.