Фото REUTERS

Російські окупанти використовують Запорізьку та Чорнобильську атомні станції як військові бази.

Про це заявив керівник "Енергоатому" Петро Котін.

"Тільки там (на Запорізькій АЕС –  УНІАН) вже шість енергоблоків і занадто багато ядерного матеріалу. У кожному реакторі активна зона повністю завантажена паливом, і на кожному енергоблоці є басейн витримки відпрацьованого ядерного палива", – розповів він в інтерв'ю НВ.

Відео дня

"Що загарбники будуть робити з цим матеріалом, одному богу відомо. Якщо вони зараз все залишать в нинішньому вигляді, нічого страшного не станеться. Вони поки не втручаються в роботу нашого персоналу", - додав Котін.

При цьому він зазначив, що Запорізька АЕС більш захищена:

"Якщо ви будете обстрілювати це, то вам потрібно пробити кілька бар'єрів, перш ніж ви дістанетеся до паливних елементів і спровокуєте радіаційну аварію. А в сховище досить один раз потрапити, і у вас буде викид цих радіоактивних матеріалів. Ситуація погана. Те, що вони підривають боєприпаси в безпосередній близькості від майданчика АЕС, це взагалі... інших слів, як "мавпа з гранатою" тут немає".

Раніше повідомлялося, що окупанти обстріляли Київ: У Шевченківському районі в результаті ранкового ворожого обстрілу пошкоджено дві житлові багатоповерхівки.

Вас також можуть зацікавити новини: