Фото Ігоря Новікова Facebook

Жінка, яка з дитиною тікала із захопленої російськими окупантами Снігурівки на Миколаївщині, поділилася спогадами.

Очевидиця у деталях розповіла про ситуацію в місті та як їй вдалося з нього вибратися, передає "Суспільне".

Українка приїхала із Харківщини у Снігурівку до рідних 25 лютого. Зазначається, що вже тоді місто було заблоковане.

Відео дня

Зі слів жінки, Снігурівку почали обстрілювати через тиждень від початку повномасштабної війни, а 19-го березня окупанти зайшли у місто.

"До цього ми ховалися в підвалі, але цього дня пішли в школу, там було укриття. Мені здалося, що там буде безпечніше. Ми ночували в укритті, в школі. Тієї ночі були сильні вибухи, били по вулицях артилерією, розбомбили житлові будинки. Вранці чоловіки принесли їжу жінкам і дітям в укриття і розказали, що на місто йде велика колона. Потім ми почули гуркіт і зрозуміли, що колона справді рухається в бік міста. Вони через поле приїхали і зайняли місто. Потім ми почули, що в бік школи, де були ми, під’їжджають танки, їх було два. Ми думали, що вони будуть школу розбомблювати. Було дуже страшно", – розповіла вона, додавши, що російські військові зайшли в школу, оглянули укриття, шукали військових, цивільних не чіпали. 

Очевидиця пригадала, що з того дня у Снігурівці не було світла й води:

"У нас є річка поряд – Інгулець – і вони не пускали нікого до цієї річки. Біля річки є джерело, теж нікого не пускали до цього джерела. Вони поставили свою техніку під будинками на вулицях. Зайняли адміністрацію, школи, зробили там собі казарми".

25 березня жінка зважилася на те, що виїхати із захопленого міста:

"Я виїжджала 25 березня зі своїм зведеним братом. Їхала я з дитиною і він з дитиною. Ми їхали і не знали, чи виїдемо, чи нас застрелять. Ми взяли два рюкзаки з дочкою, сіли і поїхали. Ми проїхали перший блокпост, там запитали, чи не будуть вони стріляти. Вони сказали, що їдьте. Ми їхали через якісь села, колоною, за нами їхали ще машини. Коли проїжджали повз якесь село, почався обстріл автівок, але всі лишились живі, всі автівки проїхали. Колоною доїхали до Баштанки і вже там були українські блокпости. Далі ми поїхали в Кривий ріг. Плануємо їхати далі".

Раніше повідомлялося, як в ніч на 14 березня російські окупанти обстріляли місто Снігурівка Миколаївської області.

Вас також можуть зацікавити новини: