ЗСУ тримають острів Зміїний під вогневим контролем / фото УНІАН, Олег Куцький

Недавній ракетний удар українських військових по острову Зміїний, захопленому російськими окупантами, позбавив ворога і його флот значної переваги в Чорному морі.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, пише "Сьогодні".

"На сьогоднішній день за допомогою цієї атаки ми фактично позбавили Чорноморський флот Російської Федерації можливості контролювати акваторію, де проходять основні торговельні шляхи для міжнародного судноплавства. Це мається на увазі острів Зміїний. А також контролювати акваторію, прилеглу до нашого узбережжя. Ось у чому важливість була цієї атаки", - пояснив він.

Відео дня

Жданов додав, що Чорноморський флот РФ на сьогодні "позбавили очей і вух".

"І тепер виходить, що у ймовірній зоні ураження комплексу "Гарпун", а це 300 км від нашого узбережжя, Чорноморський флот не має жодної переваги", - підкреслив Жданов.

Він також назвав єдину можливість для окупантів висадити свій десант на українському узбережжі - підійти великими та малими десантними кораблями. Інших можливостей для ворога Жданов на сьогодні не бачить.

Новий удар по зміїному

Днями українські військові вразили ворожі підрозділи на острові Зміїний у Чорному морі. Снаряди вразили зенітно-ракетний комплекс "Панцир С1", радіолокаційну станцію та автомобільну техніку.