Комплекси Patriot вбили плани Кремля щодо захоплення Європи / twitter.com/oleksiireznikov

Знищення відразу 6 гіперзвукових ракет "Кинджал" за допомогою ЗРК Patriot в небі над Києвом руйнує всю російську стратегію, придуману для гіпотетичного конфлікту з НАТО. Таку думку висловив військовий оглядач Кирило Данильченко.  

"Збиті 6 "Кинджалів" - історична подія. Адже одиничний можна збити lucky shot (вдалим пострілом – УНІАН), але перехоплення групового залпу це вже працююча система", – вважає він. 

Данильченко зазначає, що вся суть "Кинджалів" полягала у гарантованому ураженні цілі, незалежно від того, наскільки щільна система ППО у противника. Однак тепер з'ясувалося, що "Кинджали" не тільки не гарантують прориву ворожої ППО, а й самі практично гарантовано збиваються.

Відео дня

Більш того, протистояти "Кинджалам" здатні саме комплекси Patriot, які є у США і їх союзників у великій кількості. Експерт вважає, що це руйнує всю російську стратегію, придуману на випадок війни з НАТО.

У свою чергу Захід побачив, що військову загрозу від Росії можна відносно безпечно блокувати.

"Тому багату північну Наташу зафіксують батареями ППО, яка змогла в протиракетну оборону, і продовжать душити. Поки не полізе коричнева жижа. І це буде не нафта", – пише Данильченко.

Перехоплення "Кинджалів" над Києвом

У ніч на 4 травня в небі над Києвом було збито російську гіперзвукову ракету "Кинджал". Першу в цій війні. Росіяни називали її незбивною. Як з'ясувалося пізніше, ракета мала була вразити комплекс ППО Patriot, але в підсумку все вийшло навпаки.

У ніч на 16 травня росіяни знову застосували "Кинджал". Але цього разу по Києву запустили відразу шість ракет цієї серії. Всі вони були успішно вражені українською ППО, заявляють у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: