ТКГ домовилася про новий режим тиші / скріншот відео

Українські військові на передовій сумніваються, що бойовики дотримуватимуться домовленостей про перемир'я, початок якого заплановано на 27 липня.

Про це йдеться в сюжеті ТСН

За понад 6 років війни боєць Радіус чув про перемир'я так багато.

"Зазвичай в цей час має бути хлібне перемир'я, коли жнива. Воні мали б всі спрацьовувати, але недовго. Тиждень-два що тиша", - каже він.

Але жодного разу так і не бачив. Каже, саме цей час найкращий для російських провокацій. "Випустять щось по нас, і чекають у відповідь, а потім: "Ай-я-яй, укропи порушують перемир'я", - каже він.

Читайте такожВ ООН підтримали домовленості про нове перемир'я на Донбасі

Військовий пояснює, що коли війна, то дуже чітко розуміє, де ворог і чим зайнятий. Якщо тиша, то не розслабишся. "Під час перемир'я більше насторожуєшся", - ділиться боєць.

Костянтин теж воює від 2014 року. Зараз він в Новолуганському. Вночі, каже, довелося знову брати в руки автомат і гасити вогонь бойовиків. Як же не стріляти, коли цілять по тобі.

"Віриться тяжко, особливо після тих років, які пройшли", - зазначає боєць.

Читайте такожЗМІ назвали імена терористів, які страчували людей разом з Гіркіним у Слов'янську в 2014 році

Попри те, що в цих окопах готуються до перемир'я, написи тут нагадують: "Те, що противника немає, думка хибна. Ти під постійним спостереженням ворога". 

Як повідомляв УНІАН, 22 липня Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі під час засідання у форматі відеоконференції домовилася про новий режим повного та всеосяжного припинення вогню.