Бойовики запровадили "карантин" у своїх в'язницях / REUTERS

На окупованому Донбасі ув'язнені у виправних установах зіткнулися з новою хвилею жорстокого ставлення до себе.

Про це пише донецький журналіст, член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш на своїй сторінці в Facebook.

"Тюремники ОРДЛО пішли по беззаконню. З Донецька повідомляють: з незаконно утримуваних в місцях ув'язнення заручників вимагають гроші "за проживання": вугілля, дрова, їжу. Тобто, вимагають, щоб родичі ув'язнених перераховували гроші на карту і, нібито, на ці гроші їх будуть "утримувати". Тих, хто відмовляється звертатися до рідних з таким проханням, або у кого немає грошей, і вони не можуть перерахувати потрібні суми, - позбавляють можливості користуватися телефоном, переводять на триразове харчування, в сенсі, годують три рази на тиждень", - написав він.

Відео дня

Ув'язнених з коронавірусом, за даними журналіста,"лікують" стрептоцидом. Також у в'язницях "ДНР" кілька тижнів тому було запроваджено "карантин", після якого під заборону потрапили всі побачення, передача продуктів і ліків, включаючи воду і маски. Волонтери "Червоного Хреста" туди, як і раніше, не мають доступу. 

Читайте такожВся Україна має бути готова до загрози вторгнення Росії - командир Сил спецоперацій

"І все це на тлі шантажу і блокади моніторингової місії ОБСЄ, організованих керівництвом ОРДЛО, з приводу затримання нашими військовими бойовика Косяка. Вони з цього ціле шоу влаштували. Навіть російська громадянка Чичеріна, під готелем, де членів СММ заблоковано, концерт влаштувала... ",- зазначив Гармаш.

Журналіст нагадав, що в цих в'язницях також незаконно утримуються сотні громадян України, яких морять голодом і холодом, а також катують.

Нагадаємо, в 2014 році Росія пішла на агресію проти України – захопила український Крим і почала розхитувати ситуацію на частині Донецької та Луганської областей.

Російська влада підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" і "ЛНР", а також ввели на Донбас війська.