Аеродром у Криму, на якому зафіксували "хлопки" / фото ЗСУ

Російська армія після сьогоднішніх вибухів у районі кримського Джанкоя втратила можливість розвивати свої атаки на південному фронті в найближчі півтора тижні.

Таку думку висловив "Апострофу" полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

За його даними, у вівторок під удар потрапив не стаціонарний центр по розташуванню боєприпасів і їх зберіганню, а перевалочна база.

Відео дня

"На цій перевалочній базі, природно, вони могли перевантажуватися або спускатися на землю або на інші платформи для перевантаження військового майна", - пояснив військовий.

Світан уточнив, які саме наслідки для окупантів принесли сьогоднішні "хлопки".

"В принципі, якщо хоча б половина цього майна зараз в непридатному вигляді, то російські війська від Мелітополя до Херсона у всьому Херсонському угрупованні, втративши цю військову техніку, приблизно на 1,5-2 тижні втратили наступальний потенціал. Якщо вони і планували якийсь "подарунок" піднести до 24 числа, до нашого свята, то цей подарунок під Джанкоєм утилізувався", - резюмував полковник.

Нові вибухи в Криму: що відомо

Сьогодні вранці окупаційна влада Криму повідомила про пожежу на електростанції в Джанкойському районі. Однак, за словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, загоряння сталося в російській військовій частині в Азовському. Депутат Ради Олексій Гончаренко, у свою чергу, уточнив про детонацію складу боєприпасів окупантів.  

Пізніше кремлівські пропагандисти додали, що внаслідок події пошкоджено також залізницю.

The New York Times з посиланням високопоставленого чиновника з України пише, що до вибухів у Джанкої причетний елітний український підрозділ.

Вибухи були чутні і на авіабазі окупантів у селищі Гвардійське (Сімферопольський район). Очевидці, пише російський "КоммерсантЪ", бачили чорний дим, що піднімався. У подробиці того, що сталося видання не вдавалося.