На думку Фейгіна, застосувати ядерну зброю Путін не наважиться / скріншот відео

Росія після нових "хлопків" на військових об'єктах окупованого Криму більше не може пояснювати їх технічними причинами. 

Про це заявив в інтерв'ю сайту ТСН російський опозиціонер і правозахисник Марк Фейгін.

Він нагадав, що в російському Міноборони були змушені назвати сьогоднішні вибухи поблизу Джанкоя диверсією. На думку Фейгіна, мова все ж йде про ракетні удари.

Відео дня

Він також прогнозує, що Путін не піде на застосування ядерної зброї у відповідь на вибухи на півострові.

"Мабуть, тому що в цьому питанні є очевидний консенсус у провідних держав, які дають Росії зрозуміти, що за застосування по Україні тактичного ядерного озброєння її чекає відповідь. Тому ніхто заради Москви не хоче в це залучатися. Жоден з учасників ядерного клубу. Заради чого і навіщо? Північна Корея не рахується, тому що там повний концтабір", - пояснив Фейгін.

Нові вибухи в Криму: що відомо

Сьогодні вранці окупаційна влада Криму повідомила про пожежу на електростанції в Джанкойському районі. Однак, за словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, загоряння сталося в російській військовій частині в Азовському. Депутат Ради Олексій Гончаренко, у свою чергу, уточнив про детонацію складу боєприпасів окупантів.  

Пізніше кремлівські пропагандисти додали, що внаслідок події пошкоджено також залізницю

The New York Times з посиланням високопоставленого чиновника з України пише, що до вибухів у Джанкої причетний елітний український підрозділ.

Вибухи були чутні і на авіабазі окупантів у селищі Гвардійське (Сімферопольський район). Очевидці, пише російський "КоммерсантЪ", бачили чорний дим, що піднімався. У подробиці того, що сталося видання не вдавалося.