У район Попасної російські війська кинуть всі свої сили / фото УНІАН

Зараз російські війська кинуть всі сили на Луганську область.

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів в інтерв'ю російському правозахиснику і блогеру Марку Фейгіну.

Він окремо відзначив ситуацію в районі Попасної. 

Відео дня

"У них політичне завдання, а не військове. Якщо Шойгу (Сергій Шойгу - міністр оборони РФ - УНІАН) сказав, що "зараз візьмемо Луганську область", то весь генералітет тисне на війська за всяку ціну взяти. І, можливо, туди будуть перекидати сили з інших напрямків", - зазначив Жданов.

За словами експерта, за різними оцінками в районі Попасної близько 20 БТГ. І цілком можливо, що їх будуть одну за одною пускати в бій, щоб домогтися поставлених задач.

"Це єдине місце (Попасна - УНІАН), де вони мали успіх на самому початку свого наступу, починаючи з минулого тижня. Невеликий успіх, вони просунулися. Тому вони спробують його не залишити. Поки атака дійсно повністю не захлинеться і вони не будуть змушені перейти до оборони", - зазначив Жданов.

Нагадаємо, як зазначав голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, російські окупанти докладають усіх зусиль, щоб захопити Луганську область. Як стало відомо, окупанти стягнули величезну купу техніки і 25 батальйонно-тактичних груп (БТГ), щоб захопити регіон. Він пояснив, що в кожній БТГ налічується близько 500 осіб, тобто мова йде про понад 12 тисяч рашистів, які збираються захоплювати Луганщину. За його словами, це російське угруповання кинуте в наступ, щоб або відрізати область від решти України, або захопити Сєвєродонецьк.

Гайдай в черговий раз заявив, що ситуація в Луганській області надскладна. Особливо там, де Гірська громада (Золоте, Катеринівка, Тошківка). На щастя, в останній ЗСУ все ж вдалося вибити ворога і закріпитися.

Вас також можуть зацікавити новини: