Пропуск КПВВ Мар'їнка і Станиця Луганська - окупанти блокують відновлення вже два дні / фото facebook.com/pressjfo.news

Окупанти другий день поспіль блокують відновлення пропуску громадян через контрольні пункти в'їзду-виїзду «Мар’їнка» та «Станиця Луганська» на лінії розмежування.

Як ідеться в повідомленні на сайті Міністерства внутрішніх справ, сьогодні об 11:00 прикордонники зі складу Об’єднаних сил розпочали пропуск осіб і транспорту через лінію розмежування у КПВВ «Мар’їнка» та «Станиця Луганська».

Читайте такожНа Донбасі терористи скинули з безпілотника гранату: поранено українського бійця

Відео дня

«До початку пропуску десятки людей прибули до цих контрольних пунктів, аби перетнути лінію розмежування. В усіх цих громадян наявні проблеми соціально-гуманітарного характеру, для вирішення яких їм необхідно потрапити на тимчасово окуповану територію України», - сказано в повідомленні.

У період роботи з 11:00 до 14:00 прикордонники через КПВВ «Мар’їнка» та «Станиця Луганська» пропустили 7 чоловік. Однак окупанти заблокували перетин лінії розмежування цим громадянам.

10 червня чотири жінки були пропущені через КПВВ «Мар’їнка» у бік тимчасово окупованого Донецька. Сьогодні ж троє з цих жінок повернулись до КПВВ «Мар’їнка». Вони розповіли прикордонникам, що весь цей час перебували перед блокпостом російських збройних формувань, який ті загородили протитанковими їжаками.

На благання жінок пропустити бойовики не реагували. Жінки, не ризикнувши повертатися затемна, заночували просто неба обабіч дороги перед блокпостом.

Як повідомили троє потерпілих, четвертій жінці стало зле, вона не змогла самостійно рушити в бік контрольованої території. При цьому окупанти навіть не надали їй медичну допомогу.

Прикордонники зі складу Об’єднаних сил залучили представників Міжнародного комітету Червоного Хреста для евакуації хворої жінки на контрольовану територію.