24 серпня можливі провокації РФ / фото REUTERS

Загрози для України на День Незалежності продовжують зростати. Як розповів політолог Петро Олещук, у Кремля існує традиція - псувати свята, тиснути психологічно на українців саме у подібні дні.

Про це політолог заявив в ефірі проекту FreeДом.

Як зазначають експерти, РФ навмисно витримує паузу й готує для України неприємні "сюрпризи". "Логічно очікувати, що на цей день вони приготували щось таке особливе", - говорить Олещук.

Політолог Тарас Семенюк теж каже, що Росія, очевидно, готує провокації на День Незалежності нашої держави.

Останнім часом окупанти масово знімають зі зберігання і звозять в Україну зенітні керовані ракети для С-300, які використовують в основному по поверхні. Про це попереджає військовий експерт Олександр Коваленко.

Тому експерти закликають українців готуватися до масованих атак 24-го серпня, на День Незалежності. Існує загроза того, що Путін готує для українців масований ракетний удар. 

"Я думаю, що вони просто накопичують кількість ракет для того, щоб здійснити максимально по можливості ракетний удар", - говорить військовий експерт Олег Жданов. Він не відкидає, що, можливо, ударів буде кілька, починаючи з 23-го числа.

За даними моніторингової групи, в Білорусі перебуває до 14 ракетних комплексів С-400 і близько 60 ракет до них. На аеродромі "Зябровка" до 14 одиниць ЗРК С-400 "Тріумф".

Експерти впевнені, що РФ планує вивести з Білорусі до кінця серпня тисячі тонн боєприпасів. 

"Те, що Білорусь віддає Росії свої боєприпаси, очевидно, саму країну послаблює...",- каже Тарас Семенюк.

Раніше в РНБО попередили, що Росія готує провокації до Дня Незалежності і проти Зеленського.

Вас також можуть зацікавити новини: