Путін політично не переживе падіння Херсона, заявив публіцист / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін мріє про припинення вогню на лінії зіткнення військ в Україні.

Таку заяву зробив російський публіцист і письменник Андрій Піонтковський.

"Путін розуміє, що його становище дещо інше, ніж у його оточення. Вони всі однакові негідники хотіли знищення України і продовжують цього хотіти... Але що особисто Путіна відрізняє від всіх інших, те, що для нього мова йде не тільки про владу, а й про життя. Ось чому така увага зараз до проблеми Херсона", – заявив він.

За словами Піонтковського, втрата Росією Херсона шокує росіян.

"Я давно про це говорю, і зараз дотримуюся такої ж думки, що падіння Херсона стане шоком і для російського глибинного народу, і для бункера... Путін політично не переживе падіння Херсона. А для нього втрата влади – це втрата життя", – додав експерт.

Публіцист також висловив упевненість, що переважна більшість росіян не хочуть воювати: всі, хто хотів, всі вже поховані.

Контрнаступ ЗСУ на півдні: що відбувається у Херсонській області

Як відомо, на півдні України триває контрнаступ Збройних сил України.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, зараз російські війська облаштовують лінії оборони на Лівому березі Дніпра в Херсонській області у зв'язку з активним просуванням українських бійців.

За добу на південному напрямку ЗСУ знищили три вертольоти і три склади з боєприпасами російських окупантів.

На думку військового експерта Олега Жданова, швидше за все, Путін наказав не відступати з правого берега Дніпра, тому РФ буде утримувати його до останнього.