Експерт розповів, якими можуть бути наступні удари РФ по Україні / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олександр Мусієнко прогнозує, що російські окупаційні війська можуть не відмовитися від ракетних ударів по Україні аж до закінчення війни. За його словами, є два варіанти, за якими росіяни можуть бити по українських містах.

В ефірі 24 каналу Мусієнко зазначив, що окупанти можуть влаштовувати удари з меншою інтенсивністю, але і з меншими перервами між обстрілами. Він також наголосив, що в РФ бракує ракет, що свідчить про те, що російський військово-промисловий комплекс не може забезпечити потреби власної армії.

"З іншого боку в Росії зовсім припинити ракетні атаки, навіть випускаючи по кілька ракет, більшість яких чи всі зіб'є українська система ППО, не можуть", – вважає експерт, додавши, що це стало б репутаційною та іміджевою поразкою для РФ.

Відео дня

"Це ще одне із чергових принижень, що у Росії відверто закінчуються ракети. Вони цього показати не можуть", – пояснив Мусієнко. 

На його думку, наступні атаки можуть бути зроблені або з більшою точністю ударів, але з меншою кількістю пусків, або з більш тривалими паузами між обстрілами. Наприклад, якщо раніше ворог міг набрати ракети для удару за 7-10 днів, то в майбутньому цей інтервал може зрости до 3-4 тижнів. 

"Поки вони будуть накопичувати певний залп ракет і після цього застосовувати їх, але не в більшій кількості, ніж ми бачили до цього", – додав експерт. 

Проте російські окупаційні війська можуть вдатися до іншої тактики – більш точних ударів. Експерт зазначає, що в такому разі атаки будуть частішими, але більш точними та з невеликою кількістю ракет – 10-15 штук.

Ракетні удари РФ по Україні

З початку повномасштабного вторгнення РФ до України російські окупаційні війська влаштували вже понад 10 масованих обстрілів українських міст. Проте ворог також не припиняє обстрілів прифронтових міст. Зокрема, днями окупанти вдарили по житловому будинку в Запоріжжі. Жертвами атаки стали 11 людей, серед яких і одна дитина. 

За словами президента України Володимира Зеленського, щоденним обстрілам з боку окупаційних військ РФ піддаються прикордоння та південь України. 

Водночас варто зазначити, що ефективність російських обстрілів значно нижча, ніж на початку вторгнення. Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв наголосив, що українська ППО збиває біля 80% випущених по Україні ракет, а наші фахівці протиповітряної оборони за час війни стали більш професійними. 

Вас також можуть зацікавити новини: