Рейд розпочався напередодні виборів президента РФ і триває й досі / фото t.me/legionoffreedom

Рейд РДК, Легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону на територію Білгородської та Курської областей добре впливає на ситуацію на полі бою, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Петро Черник.

"Це однозначно воєнна операція, питання тільки в тому, які її масштаби. Щоб був коефіцієнт успішності, має вирости чисельність цього контингенту. Для нас добре, що там відбувається. Тому що за великим рахунком, це можна назвати громадянською війною. Адже одні громадяни РФ зі зброєю в руках борються з іншими громадянами РФ. Бажаємо їм виключно успіху і сподіваємося, що цей процес буде масштабований", – пояснив Черник. 

Він також додав, що в разі масштабування, Росія навряд буде масово перекидати на цей напрямок збройні сили. За словами Черника, РФ може поставити на захист власної території бійців Нацгвардії. 

Відео дня

"Це має бути 1 до 3 – 1 до 5. Путін сам сказав, що зайшло щонайменше 300 людей, отже РФ для повноцінного стримання чи відбиття територій треба щонайменше 900 людей. А це повноцінна тактично-батальйонна група і це точно буде відволікатися від потреб фронту. Чим більше цей контингент буде, тим краще для нас", – сказав Черник.

Рейд російських повстанців на територію РФ триває: що відомо

Рейд російських повстанців з РДК, Легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону розпочався напередодні виборів президента РФ і триває й досі.

За словами одного з бійців РДК, цей рейд має на меті відвернути російські сили від боїв на території України та зосередити їх на захисті кордону РФ. 

Напередодні в ГУР заявили, що допомагають РДК, "Свободі Росії" та Сибірському батальйону боротися з режимом Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: