Ізраїль засудив різанину в Бучі / Військове телебачення України

Звірства російських фашистів у Бучі, Ірпені та Гостомелі Київської області шокували весь світ. Навіть Ізраїль, який фактично вибрав нейтралітет у цій війні, назвав дії російських загарбників умисним військовим злочином.

Відповідну заяву міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід оприлюднив в соцмережах.

"Неможливо залишатися байдужим перед жахливими картинами з міста Буча під Києвом після відходу російської армії. Умисне заподіяння шкоди цивільному населенню є військовим злочином, І я рішуче засуджую це", – написав Лапід.

Відео дня

Нагадаємо, раніше на Банковій заявили, що Ізраїль став посередником у російсько-українській війні. Проте наступного дня стало відомо про те, що Єрусалим призупинив прийом біженців з України, що в Офісі президента назвали недружнім кроком.

Згодом нейтралітет Ізраїлю розкритикував і президент Зеленський, поцікавившись у парламентаріїв, чому ті досі не допомагають ЗСУ зброєю і не ввели санкції проти режиму Путіна.

Цьому передувала інформація ізраїльських ЗМІ про те, що прем'єр Беннет, щоб досягти свого дипломатичного прогресу, нібито закликав Зеленського погодитися на умови Росії і фактично капітулювати. Однак той не погодився.

Вас також можуть зацікавити новини: