Вже кілька днів поспіль українців попереджають про підготовку Росією до нового масованого удару / фото ua.depositphotos.com

Росія планує кілька "досить великих повітряних атак" по Україні, розповів в ефірі Sky News аналітик Королівського інституту оборонних досліджень (RUSI) Майкл Кларк.

Кларк зауважив повітряну активність на російських аеродромах останніми днями, про що вже пишуть в соцмережах і що підтверджують супутникові дані.

Також, за словами аналітика, російські війська облаштували оборону в Херсонській області і підготувалися до боїв взимку.

Відео дня

Паралельно йдуть бої біля Бахмута, де ворог коштом великих втрат серед своїх мобілізованих намагається рухатися вперед. Кларк додав, що це єдина ділянка на лінії фронту, де росіяни, ймовірно, домагаються мінімальних успіхів.

За даними української розвідки, Росія наразі готується до нових ударів по Україні. 28 листопада у Повітряних силах ЗСУ розповіли про високу авіаційну активність літаків Російської Федерації на півночі, півдні та сході.

За словами військового експерта Олега Жданова, наступні пуски ракет по Україні Росія, ймовірно, здійснить знову з аеродромів стратегічної авіації біля Каспійського моря.

Загроза нового масованого ракетного удару по Україні

Вже кілька днів поспіль українців попереджають про підготовку Росією до нового масованого удару. За словами експертів Інституту вивчення війни, Путін може збільшити кількість ракет і атак на Україну, щоб підтримати недавній темп ударів.

В результаті останньої такої атаки – 23 листопада - в черговий раз постраждала критична інфраструктура. В українських містах спостерігалися проблеми зі світлом, водопостачанням і теплом.

На підготовку до нового удару такої потужності росіянам потрібно від 7 до 14 днів, зазначив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Вранці, 29 листопада, в Києві та ряді інших міст і областей прозвучала повітряна тривога. У мережі писали про активність ворожої авіації поблизу кордону.

Вас також можуть зацікавити новини: