Окупанти не змогли створити на Херсонщині "республіку" / фото censor.net

Російські окупанти намагаються відтворити на окупованій частині півдня України Таврійську губернію часів до 1917 року.

Експерт Центру стратегічних комунікацій Максим Майоров пояснює, що це пов'язано з провалом при спробах створити "херсонську народну республіку".

"Хороша Україна в уявленні росіян - це радянська Україна. Це єдина Україна, яка вкладається в рамки їх українофобських уявлень. У них все пішло не так і їм довелося думати, що робити з захопленими територіями", - наголошує він.

Відео дня

За словами експерта, в дореволюційні часи Таврійська губернія об’єднувала Крим, лівобережжя Херсонщини й частину Запорізької області.

"Зараз пособники росіян виступають з символікою цієї губернії і вони є певними конкурентами з тими, хто виступає за створення "хнр". Чому у них нічого з цим не вдається? Бо їм бракує підтримки на окупованих територіях і це фактично ламає усі їх плани. Якщо у Криму (в 2014-му році - Ред.) "референдум" тричі переносився у бік наближення цієї дати, то у Херсоні це переноситься все далі на перспективу", - пояснив Майоров.

Раніше в Херсонській ОВА розповідали про нові плани окупантів на регіон.

Напередодні генерал Сергій Кривонос розповів, що звільняти Херсонську область від окупантів, ймовірно, почнуть з правого берега Дніпра, а лівобережну частину деокупують з боку Запоріжжя.