ЗСУ завдали ворогу під час цих спроб великих втрат / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Окупаційні війська РФ почали скоординований наступ на кількох напрямках східного фронту.

У британській розвідці вважають, що це буде найзначніша наступальна операція Росії щонайменше з січня 2023 року.

Як йдеться у звіті, російські війська ведуть наступ на добре укріплене місто Авдіївка Донецької області. Воно ще з 2014 року перебуває на лінії фронту і є основною перешкодою для ворожих військ у спробі окупувати усю Донецьку область.

Відео дня

За даними розвідників, загарбники ведуть наступ на місто кількома бронетанковими батальйонами. Водночас Збройним силам України поки вдавалося стримувати російських окупантів, які зазнавали великих втрат у важкій техніці та особовому складі.

Повільний прогрес і великі втрати під час наступальних дій армії інтервентів спричинили зміну характеру повідомлень з боку РФ, яка тепер повідомляє про "активну оборону", а не наступ.

У Міноборони Британії переконані, що захоплення Авдіївки росіянами все ще "виглядає малоймовірним" у короткостроковій перспективі.

Війна в Україні - ситуація біля Авдіївки

За останніми даними Генштабу, загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. Протягом доби Сили оборони відбили понад 10 атак ворога.

В Інституті вивчення війни (ISW) додали, що 15 жовтня російські окупанти продовжили наступ з метою оточення Авдіївки Донецької області. Будь-яке зниження темпів наступальних дій росіян може бути результатом коригування тактичної обстановки, і найближчими днями вони можуть активізувати спроби оточити Авдіївку.

Вас також можуть зацікавити новини: