Щонайменше 6 російських командирів були звільнені зі своїх посад / фото ua.depositphotos.com

Російське військове керівництво зазнало серйозних змін через невдачі своєї армії в Україні.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що Міністерство оборони Великої Британії підтвердило попередні дані ISW щодо того, що як мінімум шість російських командирів, імовірно, були звільнені зі своїх посад з початку повтомасштабного вторгнення в лютому.

Відео дня

Серед них - командувач Східним військовим округом генерал-полковник Олександр Чайко, а також командувач Західним військовим округом генерал-полковник Олександр Журавльов.

У британському міноборони додають, що був усунутий генерал Олександр Дворніков, який командував російською армією в Україні з квітня, а генерал армії Сергій Суровікін перебрав на себе "Південне угруповання" військ в Україні.

"Міністерство оборони Великої Британії дійшло висновку, що відсутність узгодженості в російській командній структурі та триваючі втрати військового керівництва на полі бою ускладнюють командування та управління та загальну ефективність операцій в Україні", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, за час повномасштабного вторгнення російське військове керівництво щомісяця дізнається про нові звільнення.Журналісти проекту FreeДом розповідають, про яких російських генералів йдеться.

Вас також можуть зацікавити новини: