Військовий експерт також зазначив, що Росія нарощує інтенсивність обстрілів / фото REUTERS

Сьогодні небо над Україною фактично не належить Україні й ворог не припинить бомбити мирні українські міста.

Про це в інтерв'ю НВ заявив азербайджанський військовий експерт Агіл Рустамзаде.

"У вас (в України – ред.) сьогодні є тільки стінгери та ППО, які за дні війни зазнали втрат, до них можуть бути додані якісь системи залпового вогню, підвезені боєприпаси, але сьогодні небо над Україною не належить ні Україні, ні Росії", - заявив експерт.

Відео дня

На думку Рустамзаде проблема неба над Україною найближчим часом не буде вирішена.

"Я вважаю, що небо буде таким тривалий час. Ні російська армія не має можливості завдавати ударів здалеку, не заходячи в зону дії зенітно-ракетних комплексів, ні Україна не має можливості застосовувати важкі системи протиповітряної оборони та стаціонарні зенітно-ракетні системи в зоні бойових дій і в зоні ООС. Не припиняться і бомбардування мирних міст", - заявив експерт.

Військовий експерт також зазначив, що Росія нарощує інтенсивність обстрілів.

"Росія неприємно здивувала, у них виявилася величезна кількість крилатих і балістичних ракет і, як ми бачимо тенденцію останніх десяти днів, обстріли з кожним днем збільшуються", - заявив військовий експерт.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Станом на 22 березня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становив майже 51 млн грн.
  • 31 березня 2022 року стало відомо про те, що Україна отримає нову фінансову допомогу від Норвегії, Франції, Європейського Союзу та США.