Дворнікова зараз не видно і не чутно / фото Wikipedia

Серед російського військового командування спостерігається наступна ситуація: виглядає так, ніби вони все контролюють, але, водночас, ніхто не хоче брати на себе відповідальності за провали і невдачі у війні в Україні.

В ефірі Фейгін LIVE військовий експерт Олег Жданов пояснив це тим, що на сьогодні Лапін і компанія - це вже третій ешелон.

"А де Суровікін? А де Дворніков? Це була еліта генералітету російського. Вони обидва виховані на війнах - на чеченській, грузинській, сирійській. І що тепер? І де вони?" - зазначив експерт.

Він нагадав, що Суровікін був командувачем ВКС РФ, а в результаті скотився до начальника групи армії, а зараз невідомо, де і в якому статусі. 

За спостереженнями Жданова, серед російського військового командування кожні два-три тижні йде перестановка. Можливо, рідше.

"З кожною заміною вони бачать: це все, кінець кар'єри. І кожен наступний думає: "Тільки б не мене призначили". Вони тепер всі стають у задній ряд", - наголосив експерт.

Жданов каже, що це розбалансує війська і спричиняє деморалізацію. "Солдат на фронті розуміє, що батьківщина його кине. Ти ще й винен будеш, що воював. Всі забудуть, хто віддавав ці накази", - підсумував експерт.

Раніше розвідка Британії повідомила про втрати серед російських генералів в Україні. Як мінімум 10 генералів ліквідовані на війні і вже ніколи не повернуться в стрій. А шість були відсторонені від виконання своїх посадових обов'язків.

Вас також можуть зацікавити новини: