Путіна можна переконати не нападати на Україну, каже Фейгін / фото REUTERS

Вплинути на політичні рішення, ухвалені в Кремлі, можна шляхом запровадження США і Великобританією санкцій проти оточення і родини Володимира Путіна.

Таку думку висловив російський правозахисник Марк Фейгін, пише "Обозреватель".

"Безумовно, це перехід на більш жорсткий варіант. Все-таки Путін є першою посадовою особою. Вперше прозвучало, що американська сторона може поширити санкції на Путіна. Але поки це точно не буде лякати Путіна", - говорить він.

Відео дня

За словами Фейгіна, Путін не має особистих рахунків за кордоном, його капітал розподілений між довіреними особами з найближчого оточення. У зв'язку з цим правозахисник пропонує США і Великобританії зробити певні дії до вторгнення РФ в Україну, щоб "Москва побачила б, що їх не просто беруть на переляк, а щось реально роблять".

"Насправді заарештовувати рахунки, виганяти з США, з інших місць довірених осіб Путіна, які керують його грошима, могли б вже зараз без всіляких санкцій на підставі документів по боротьбі з корупцією, транскордонною корупцією, з відмиванням грошей і так далі. Це було б дуже важливим сигналом", - зазначив Фейгін, додавши, що в такому випадку постраждають найближчі до президента РФ люди.

Читайте такожВторгнення РФ в Україну призведе до жахливого кровопролиття - посол Британії в ООН

"Путін може знехтувати такими погрозами, але ж мова йде про його дочок, масажистів, віолончелістів. Якщо у всіх у них життя стане важким, не кажучи вже про олігархів, які взагалі не живуть в Росії – то безумовно, це середовище може якимось чином вплинути на певні політичні рішення, які приймаються в Кремлі", - спрогнозував він.

На думку правозахисника, в такому випадку оточення Путіна може вплинути на те, щоб він відмовився від своїх агресивних планів щодо України.

Як повідомляв УНІАН, 28 січня генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує збільшувати кількість військ біля кордонів України. При цьому він уточнив, що НАТО не відправлятиме свої війська в Україну у разі нового російського вторгнення.

Після цього міністр оборони Олексій Резніков заявив, що РФ стягнула до кордонів України близько 130 тисяч військових - з урахуванням морського і авіаційного потенціалу.

Країни Заходу попередили РФ, що в разі масштабного вторгнення її військ в Україну, введуть проти Росії серйозні санкції.

Своєю чергою в РФ запевняють, що не мають наміру посилювати агресію проти України.