Пєсков прокоментував заяви Зеленського про переговори щодо гарантій безпеки / REUTERS

У Кремлі "взяли до відома" заяву президента України Володимира Зеленського про готовність обговорювати нейтральний статус, якщо Україна отримає гарантії безпеки.

Про це пише російський Інтерфакс.

"Це нова заява. Ми звернули на неї увагу. Це скоріше рух у бік позитиву. Тепер ми маємо її проаналізувати. Більшого поки що не можу сказати", - заявив Пєсков.

Відео дня

За його словами, період нормалізації відносин Росії зі світовою спільнотою так чи інакше настане, коли почне з'являтися розуміння "вимушеності війни РФ", розв'язаної проти України.

"У міру того як наступатиме розуміння вимушеності цієї операції, розуміння неминучості твердих та рішучих дій з боку Росії для забезпечення безпеки, так чи інакше період нормалізації настане", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні президент України Володимир Зеленський закликав президента Росії Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.

Говорячи російською, Зеленський сказав: "Хочу еще раз обратиться к президенту Российской Федерации. По всей территории Украины идут бои. Давайте садиться за стол переговоров. Чтобы остановить гибель людей".