Херсонці проти окупації / фото REUTERS

У Херсоні та області ситуація напружена, там незабаром російські військові збираються організувати псевдореферендум зі створення "ХНР".

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Херсоні та області сьогодні, 16 травня.

20:45 У Херсоні військові РФ викрали Олексія Воронцова. В квартирі, де він проживав, вибили двері і провели обшук. Де наразі перебуває чоловік - невідомо, повідомили його рідні.

Відео дня

19:40 Важлива інформація для мешканців окупованих сіл. На території Білозерської територіальної громади було помічено підозрілих осіб, одягнених в український "піксель". У зв'язку з тим, що військовослужбовці ЗСУ не можуть так просто потрапити до захоплених російською армією населених пунктів, просимо бути пильнішими. Найімовірніше - це російські військові, які переслідують свої цілі. У разі вимушеної розмови з такими "особами", рекомендуємо не піддаватися провокаціям та не розповідати інформацію, яка могла б нести загрозу ЗСУ.

19:18 ЗСУ знищили склади боєприпасів ворога в районі Ізюму, а також у Херсонській області — Генштаб.

18:42 Військові РФ розікрали Суспільне Херсон, а тепер створюють пропагандистський канал. У приміщенні мовника російські військові влаштували одну зі своїх штаб-квартир. Обладнання вивезли, кабінети "перевернули", у дворі філії спостерігається скупчення військової техніки.

18:32 "Для росіян "референдум" у Херсоні – це вже як Чорнобаївка. Вони щонайменше тричі пробували. Згодом відмовилися від цієї ідеї – захотіли просто приєднатися до Росії. Там їм сказали: ні, лише референдум. Тобто надіслали. Ось нові вступні. З Росії окупантам надійшло вказівку готувати окупований Енергодар та Херсон до референдуму за кілька місяців", – радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко. Дуже сподіваємося, що за кілька місяців їхнього і духу окупантського на нашій землі не буде.

16:56 Військові РФ викрали жителя Олешок Ігоря Пшонного. Чоловіка забрали 10 квітня з його будинку. Наразі його місцезнаходження невідоме.

16:18 Російські військові "призначили" свого голову Чаплинської громади - Атома Мірібяна. Виконавчий комітет Чаплинської селищної ради повідомив, що продовжує виконувати свої обов‘язки згідно з законодавством України, дистанційно.

15:07 Показовий фрагмент листування з російського паблика. Дивні ці херсонці. Чекають на ЗСУ, під окупантами жити не хочуть. Просто дивовижно!

13:52 На Херсонщині окупанти роздають "гуманітарку" 5-річної давнини в обмін на особисті дані.

12:24 З Херсонщини виїхав кожен другий житель. В області залишилось близько 500 тисяч людей. До війни тут мешкало майже мільйон — омбудсменка Денісова.

11:52 Протягом останньої доби ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ у співпраці з авіацією нанесли 100 ударів по позиціях противника на Херсонщині та Миколаївщині. В черговий удар по Чорнобаївці було знищено склад боєприпасів, 75 російських військових та 20 одиниць техніки - оперативне командування "Південь".

11:32 У тимчасово окупованому Херсоні "відмінили" обіг монет номіналом 50 копійок, одна та дві гривні. У деяких маршрутках оплату приймають лише монетами номіналом 5 і 10 гривень.

11:04 Повідомляють про вибухи у Херсоні.

10:50 Загальні бойові втрати військ Росії станом на 16 травня:

09:28 У Херсоні радіаційний фон - у межах норми. Станом на ранок 16 травня радіаційний фон у місті зафіксований у межах 9-11 мкЗв/год при допустимій нормі у 25 мкЗв/год, повідомив керівник Херсонського обласного центр з гідрометеорології Юрій Кіріяк.

06:48 Силами оборони було завдано удару по позиціях ворога в районі населеного пункту Чорнобаївка, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в оперативній інформації станом на 06:00.

"Завдано втрат у живій силі та техніці. Кількість уточнюється", - йдеться в повідомленні.

00:00 Радник голови ОП України Олексій Арестович заявив, що Росія вже втратила третину своєї армії тільки заради того, щоб взяти Попасну, Херсон і вийти на кордон Луганської області. За його словами, це означає повний крах для Кремля і те, що Україна поверне Крим і Донбас. 

Вас також можуть зацікавити новини: